Steven de Rijk woont sinds 2003 in een tussenwoning in de Belcrum met zijn gezin. Zijn motivatie om zijn huis energiezuiniger te maken komt voort uit een aantal redenen: het binnenklimaat verbeteren, meer comfort én het energieverbruik omlaag brengen. Steven was zich al een tijd aan het oriënteren en bezocht ook een informatieavond van BRES in zijn wijk. ‘Zij hebben een goed en duidelijk verhaal. Goed dat deze organisatie er is in Breda!’

U heeft via HOOM een offerte aangevraagd om uw huis energiezuiniger te maken. 

‘Ja ik wilde zonnepanelen laten aanbrengen en de kruipruimte isoleren. Ik heb altijd veel zelf gedaan aan ons huis. Om gezondheidsredenen gaat dat nu niet meer. Dan moet je dingen uit handen geven. Het was een prettig idee dat het hele proces van offertes aanvragen en uitpluizen via HOOM zou verlopen, zodat het minder werk voor mij betekende. En een advies krijgen van een onafhankelijke partij.

Wat is er gebeurd aan uw huis?
Het aanbrengen van zonnepanelen is op advies van de deskundige uitgesteld, omdat dan eerst het hele dakraam verwijderd moest worden. De kruipruimte is wel geïsoleerd. Dit is gebeurd met isolatiechips - een soort piepschuim - direct op de bodem, onder de houten vloer.

Wat vindt u van de werkwijze van HOOM? Hoe is het bevallen?
Qua bereikbaarheid en snelheid is HOOM goed bevallen. Met de offerte en uitvoering van de werkzaamheden was ik niet in één keer tevreden. Ik moet erbij zeggen dat ik kritisch ben en waarschijnlijk was het een gevalletje van pech.
Achteraf bezien had ik de klus dus toch liever zelf gedaan, want door de aard van de werkzaamheden bleek het eigenlijk een karweitje van niks. Als ik dus wel het uitzoekwerk had gedaan, had ik kosten kunnen besparen. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met het resultaat.

Heeft u tips?
Het is aan te raden een onafhankelijke partij te laten kijken naar wat de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen zijn. Overweeg vervolgens of je het werk relatief gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, voordat je kosten maakt met een bedrijf.

Monique de Leeuw

 

"Alleen verduurzamen of ook meer comfort?"

Rogier Moers is eigenaar van een vrijstaande woning aan de Markt in Prinsenbeek sinds 2017. Sinds hij hier woont is hij zich uitgebreid gaan verdiepen in de mogelijkheden om zijn huis te verduurzamen.

Lees meer

Building Breda

Building Breda

Mark Canjels, directie secretaris van Building Breda kent BRES al heel lang. Al veel langer zelfs dan de coöperatie bestaat. Vanuit zijn studententijd namelijk  was Mark betrokken bij  BRESS, de Bredase sportvereniging.

Lees meer

Wonen zonder gebruik van gas

Wonen zonder gebruik van gas

Gemeenten en woningcorporaties zoeken naar oplossingen voor de noodzakelijke energietransitie. In Breda vindt momenteel een pilot plaats van AlleeWonen met bewoners van de flat Moerwijkzicht in de Hoge Vught.

Lees meer