Na een eerdere bijeenkomst in 2014 organiseren we opnieuw een energie-avond in Teteringen. Een aantal bewoners hebben in de tussentijd hun woning verduurzaamd met BRES, zoals Eric en Annemarie van der List.  "Als dat anderen helpt, vertel ik graag meer over onze ervaringen".

Sommige bewoners zijn juist goed voorbereid gekomen. Met een aantal vragen in hun hooffd, en met pen en papier in de aanslag. Uit het buurtonderzoek dat voorafgaand aan de avond werd gehouden bleek dat 100% aan de slag wil met het thema. Dit sluit ook aan op de actualiteit. Onlangs in het nieuws: energiebesparing krijgt meer en meer een verplichtend karakter. Dit is nodig als we in Nederland onze energiedoelstellingen willen behalen. Hein Antonissen, die namens het energieteam Teteringen iedereen welkom heet, zegt dan ook: "We kunnen niet achterblijven met energiebesparing, en we zijn blij dat Bres en Hoom met deze acties woningeigenaren hier in Teteringen helpen".

Veel bewoners willen wel aan de slag, maar weten niet precies wat er allemaal mogelijk is. Daarom worden in de presentatie de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen toegelicht. Robert Tersmette (Hoom): "Er is nog veel meer mogelijk, maar je moet starten met de basis: je woning isoleren. Daarna kun je kijken naar andere mogelijkheden". Derk Hueting (Bres) vult aan: "Je verhoogt je comfort direct en het is domweg een goede investering". Annemarie van der List (energieteam Teteringen) heeft in de afgelopen jaren meerdere energiebesparingsmaatregelen getroffen in haar woning. Ze nodigt iedereen ook uit om na afloop het gesprek aan te gaan. "Als dat anderen helpt, vertel ik graag meer over onze ervaringen".

Er zijn nog een hoop bewoners in Teteringen die nog niet goed op de hoogte zijn van energiebesparingsmogelijkheden en van de gezamelijke actie. Daarom verzoekt Rachad Ghaddoura (Hoom) iedereen: "vertel je buren over deze actie. Hoe meer mensen er mee doen, hoe beter. Samen sterk!".

Avond gemist? Hier vindt u alsnog de presentatie en de voor de wijk geselecteerde partijen en prijzen. Ook meedoen aan de actie in Teteringen? U kunt zich tot uiterlijk 18 juni 2016 vrijblijvend aanmelden op www.maakjehuishoom.nl/teteringen. Als vijftien mensen interesse hebben, geldt een aantrekkelijke collectiviteitskorting. Voor het aanbod heeft Hoom geschikte bedrijven zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en prijs. Hoom begeleidt bewoners in het hele proces en zorgt dat de installatie perfect wordt afgeleverd. Daarnaast blijft Hoom het onafhankelijke aanspreekpunt in Teteringen, ook na de actie.

 

Kijk op www.maakjehuishoom.nl voor meer informatie.