Achter de schermen werken wij aan een mooi project; het zonnedak van de Nieuwe Veste! Bredanaars kunnen deelnemen in het financieren van het zonnedak! In het najaar start de verkoop van obligaties! 

Cooperatie BRES wil met haar leden zoveel mogelijk duurzamene energieprojecten in Breda opzetten. 

Zonnepanelen op eigen huis of zonnepanelen op grote daken vormen een prima invulling van die opgave. Grote daken zijn interessant omdat mensen die wel graag willen meedoen, maar geen eigen dak/ongeschikt dak/geen mogelijkheden op eigen dak hebben, toch kunnen aansluiten. 

De Nieuwe Veste beschikt over een plat dak van ongeveer 4000m2. Ideaal voor zonnepanelen! 

Hoe werkt het ?

De leden van BRES kunnen, door het kopen van zonobligaties, deelnemen in de financiering van het zonnedak. Deelname is vanaf € 50 tot € 5000 per lid van BRES. De crowdfunding hebben we uitbesteed aan een gespecialiseerde enthousiaste club: www.zonnepanelendelen.nl. Zij zorgen ervoor dat deze financiële kant binnen spelregels van wet- en regelgeving verloopt. Daarvoor maken zij een informatiememorandum, waarin is beschreven hoe e.e.a. werkt, wat de risico's zijn etc. Er wordt ook een korte brochure gemaakt van het verhaal, de 'financiele bijsluiter'. Zij helpen ons ook bij het bancair financieren van het restbedrag.

Het streven is om op de obligaties een rente van 4% te geven. Dat is veel meer dan het geld gewoon op de bank laten staan. Het risico is beperkt en het geld is besteed aan een mooi doel!

De crowdfunding actie starten we in het najaar. 

Meer weten? Neem contact met ons op!

{jcomments off}