Op donderdag 14 april was de buurtavond in Belcrum. Menno de Lange en Kristie van Damme vormen het buurtteam. "Ik ben benieuwd hoe ik mijn woning kan verduurzamen en hoorde er meer mensen in de wijk over. Ik kende het initiatief van BRES en dacht, dat is wat voor Belcrum!"

Energiecoöperatie BRES en onafhankelijk energiespecialist Hoom organiseerden samen met het buurtteam een wijkavond over energiebesparing in Belcrum. Het is de start van een collectieve besparingsactie in de wijk. Doel is zoveel mogelijk huiseigenaren te helpen om hun huis energiezuiniger te maken.

In Belcrum staan veel huizen uit de jaren ‘30. In die tijd was isolatie nog niet gebruikelijk. Daarom kunnen eenvoudige maatregelen al heel veel winst opleveren. Tijdens de bijeenkomst krijgen bewoners informatie over de besparingsmogelijkheden in de wijk. Hoom heeft daarvoor bij verschillende typen woningen in de wijk een energiescan gemaakt. Ook was er een onderzoek onder de bewoners.

Uit de antwoorden blijkt dat 45% van u zijn energieverbruik te hoog vindt. Er zijn nog veel maatregelen te treffen in Belcrum. Zo heeft meer dan de helft van de bewoners geen bodem- of vloerisolatie. 50% van de ondervraagden weet nog niet goed waar te beginnen met energiebesparing, maar 90% is geïnteresseerd om samen met de buurt aan de slag te gaan. Zoals één van de wijkbewoners mooi verwoordt: “De combinatie duurzaamheid en kostenbesparing met de eigen buurt spreekt mij erg aan”.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde Hoom ook een wijkaanbod van geselecteerde bouw- en installatiebedrijven. Bewoners kunnen vrijblijvend hun interesse aangeven voor energiebesparende maatregelen, zoals vloer- of bodemisolatie, dakisolatie, HR-ketels en zonnepanelen.

Kijk op www.maakjehuishoom.nl/belcrum voor meer informatie.

----------

Over Hoom
Als onafhankelijk energiespecialist helpt Hoom huiseigenaren met het verduurzamen van hun woning. We maken energie besparen zo eenvoudig, comfortabel en plezierig mogelijk. Hoom is een initiatief van netwerkbedrijf Alliander en heeft geen winstoogmerk. Kijk op www.maakjehuishoom.nl voor alle buurten die al meedoen.