Op 4 maart is de eerste Brabantse nul-op-de-meter woning feestelijk geopend. BRES wilt dit gaan uitbreiden naar 10 woningen in Breda en Tilburg. We zijn op zoek naar woningeigenaren die hun woning willen laten verbouwen tot nul-op-de-meter: alle energie die je thuis nodig hebt, zelf opwekken! Interesse? Meld je vrijblijvend bij ons aan!

Momenteel zijn we, samen met andere energiecooperaties in Brabant, in gesprek met gemeente Breda, gemeente Tilburg en de provincie om een ESCO (Energie Service Company) op te richten. De verbouwing wordt gefinancierd vanuit deze ESCO. De bewoner betaalt de investering terug in de vorm van een 'energie abonnement'. In plaats van de energierekening van het energiebedrijf betaal je nu de ESCO. 

 

Voorbeeld nul-op-de-meter; Doenradestraat

De eerste Brabantse woning die verbouwd is naar ‘nul op de meter’ staat in Breda. Op 4 maart heeft BRES met de familie van Beek en een groot aantal geïnteresseerden de woning van de familie op de Doenradestraat feestelijk geopend. Volgens specifieke richtlijnen is de woning verbouwd. Eén van de richtlijnen gaat over de bouwtijd. Deze renovatie is in 10 werkdagen gerealiseerd! De bewoonster, Ruth Monteban, die de woning huurt, heeft 14 dagen elders gelogeerd en kon toen in een zo goed als nieuwe woning terug. Zij doet verslag van de verbouwing en, vooral, hoe ze de woning nu, na de verbouwing, beleefd.

Klik hier om de film te bekijken

De maatregelen die in de woning zijn getroffen betreffen allemaal standaard zaken. Isolatie van dak, vloer en wanden. Zonnepanelen voor de stroomopwekking en een warmtepomp voor de verwarming en het tapwater. Eigenlijk geen bijzondere technieken; ze liggen bij aannemers en installateurs 'op de plank'. Wel bijzonder is de perfecte afstemming tussen de installateur, de aannemer, de eigenaar van de woning. Dat maakt deze woning vooral tot een comfortabele woning!

Hier kun je zien welke maatregelen zijn getroffen en iets van de techniek daarachter.

Bresbreda nulopdemeter bewerkt 1

Bresbreda nulopdemeter2

 

BRES is wijk voor wijk bezig om samen met eigenaar/bewoners na te gaan welke opties interessant zijn voor de woningen. Een huis zonder energierekening is daarbij onze eredivisie.

Meer weten? Neem contact met ons op