In Sportpark I, II en Zandberg-Oost profiteren buurtbewoners van wijkkorting voor bodem- en vloerisolatie en zonnepanelen! 26 bewoners hebben offertes aangevraagd voor bodem- of vloerisolatie en 15 bewoners hebben offertes aangevraagd voor zonnepanelen! Dat betekent wijkkorting! 

In Sportpark I, II en Zandberg-Oost hebben bewoners buurtteams opgericht om samen in de wijk energie te besparen. “We horen veel enthousiaste geluiden in de wijk. In de Herculesstraat hebben bewoners aangegeven gezamenlijk zonnepanelen te willen inkopen. Dit is het moment te profiteren van wijkkorting!” vertelt Owen de Vries van buurtteam Sportpark I.

Maatwerk

Samen met energie coöperatie BRES, Buurkracht en Hoom zijn de buurtteams acties gestart in Sportpark I, II en Zandberg-Oost. Derk Hueting, kwartiermaker van BRES: “Door middel van advies gesprekken laten we zien welke energiebesparende maatregelen interessant zijn voor bewoners. We berekenen de investering en de terugverdientijd van de maatregel(en). Dit is maatwerk. Bewoners kunnen daarna zelf kiezen welke maatregel(en) ze willen laten uitvoeren”.

 “In Zandberg-Oost is buurtteam ‘Zandberg Energiek’ al jaren bezig om samen met BRES de wijk te verduurzamen. Nu kunnen we samen optrekken” vertelt Anouk van den Berg, van buurtteam Sportpark II.

In Sportpark I heeft bijna een hele straat interesse in zonnepanelen. “Hoe mooi zou het zijn als we de eerste straat van Breda worden met allemaal zonnepanelen” zegt Owen de Vries.

 

Gemak en garanties

“We merken dat steeds meer mensen hun woning willen verduurzamen, maar weten nog niet precies wat en hoe. Maar het leeft en daarom hebben we de hulp ingeroepen van Hoom.” vertelt Derk Hueting. Hoom is een initiatief van energienetwerkbedrijf Alliander, zonder winstoogmerk. De organisatie ondersteunt lokale energie coöperaties bij buurtacties rond energiebesparing. Door de samenwerking met Hoom worden bewoners op een efficiënte manier geholpen met de gekozen maatregelen. Hoom biedt offertes namens zorgvuldig geselecteerde (lokale) aanbieders aan. Je kunt deze vergelijken en het beste aanbod voor jouw situatie kiezen. Hoom komt na uitvoering controleren of het werk goed is gedaan. Hoom biedt persoonlijke begeleiding, zekerheid, kwaliteit en een goede prijs. 

In Sportpark II is de actie net gestart. Anouk van den Berg: “Wij zijn destijds gevallen voor de mooie jaren ’30 huizen. Maar soms is er veel tocht in huis. Langs de vloer komt er veel koude lucht binnen. Een veel gehoord probleem in Sportpark II. Wij hebben via Hoom offertes aangevraagd voor bodemisolatie. Maar eerst moet er nog een kruipluik gemaakt worden in de vloer. Ik hoorde dat meer bewoners geen kruipluik hebben, dus ik ga nakijken of we hier ook wijkkorting voor kunnen krijgen!”.

Meld je aan voor de wijkkorting

Naast dat energie besparen goed is voor het milieu, kunnen buurtbewoners nu ook wijkkorting krijgen. Als 15 of meer buurtbewoners dezelfde maatregel willen laten uitvoeren, ontvangen zij wijkkorting! Met drie wijken die meedoen, hebben we nog meer kans de wijkkorting te halen! Iedereen kan zijn interesse kenbaar maken tot 5 maart. 

Woont u in Sportpark I, II of Zandberg-Oost? Wilt u meedoen aan de actie? U kunt zich tot uiterlijk 5 maart vrijblijvend aanmelden.

Neem contact op met BRES, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Hoom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-1911888 of www.maakjehuishoom.nl/bredazuid