De corona-crisis, waar BRES veel last van had doordat er nauwelijks fysieke keukentafelgesprekken gevoerd konden worden, ligt nog maar net achter ons of de energiecrisis diende zich aan. Torenhoge energieprijzen brengen veel burgers in problemen, vooral degenen met een kleine beurs. 

Greenchoice

Voor BRES heeft het gevolgen voor de samenwerkingsovereenkomst met partner Greenchoice, onze groene energiemaatschappij. Greenchoice is momenteel niet in staat om nieuwe vaste contracten af te sluiten, ook niet voor (nieuwe) leden van BRES. Een situatie die geldt voor alle energieleveranciers. Dat is uiteraard jammer, maar gegeven de extreme omstandigheden, wel begrijpelijk. Laat het overigens niemand die te maken heeft met de afloop van een vast contract bij een andere leverancier, ervan weerhouden om een contract met partner Greenchoice af te sluiten. 

keukentafelgesprekken

De energiecrisis leidt er wel toe dat de vraag naar concrete informatie over de mogelijkheden van energiebesparing en verduurzaming van woningen, enorm is toegenomen. BRES ontvangt veel verzoeken om een keukentafelgesprek te komen voeren, zowel via het energieloket Woonwijs als via bezoekers van de Greenhopper, het mobiele duurzame tiny-house dat van wijk naar wijk trekt.

wachtlijst

Omdat er nog sprake is van een aanzienlijke wachtlijst van aanvragen vanwege de corona-crisis (fysieke bezoeken waren niet mogelijk) kan het zijn dat een aanvraag niet onmiddellijk gehonoreerd kan worden. Inmiddels is wel een nieuwe groep vrijwillige energiecoaches opgeleid, die vanaf april/mei dit jaar actief kunnen worden ingezet. Wij doen ons uiterste best om alle aanvragers zo spoedig mogelijk te helpen.