Wanneer u de Greenhopper in uw wijk ziet staan, kunt u ervan uit gaan dat er ook snel een informatieavond Energiezuinig Wonen wordt georganiseerd. De kans is ook groot dat u in deze periode een brief met uitnodiging voor deze informatieavond krijgt van de Gemeente Breda. Als u interesse heeft, ben u natuurlijk van harte welkom bij deze avond. 

 

Online en op locatie

Tja, ook wij ontkomen er niet aan. In eerste instantie plannen we de avonden altijd op locatie. Zo maken we kennis met de buurt en kunt u ook zien welke vragen bij wie leven. Dit vinden wij natuurlijk ook het allergezelligst. En eerlijk, als we de kans hebben om ergens een feestje van te maken, waarom zouden we dat laten liggen. 

Maar met de coronamaatregelen moeten ook wij wat flexibel zijn. En gelukkig zijn de mensen die zich inschreven dat ook geweest. Op sommige locaties konden we niet meer aanwezig zijn, en is besloten om de presentatie online te geven. 

Zoals een bekende Nederlander ooit eens aangaf " Elk nadeel heeft zijn voordeel", dus bekijken wij het ook positief. U kon lekker vanuit de luie stoel, met een goede kop koffie en zonder door te regen of kou te hoeven gaan de presentatie bijwonen. 

 

Waar ging het dan over? 

Tijdens de presentatie wordt ingegegaan op isolatie, ventilatie, alternatieven voor gas, en er wordt een klein beetje verteld over groene daken. Wat we horen van de aanwezigen is dat het verhaal helder en toegankelijk wordt verteld, met voldoende ruimte voor vragen en opmerkingen. 

De meest gestelde vraag die we na de presentatie krijgen is " Dit was erg informatief, maar hoe BEGIN ik hieraan? ", waarbij ons antwoord steenvast is: Vraag een (digitaal) keukentafelgesprek aan.

 

Digitaal Keukentafelgesprek

Tijdens dit gesprek gaat het enkel over uw woning en uw manier van wonen. Wat is de staat van uw woning? Hoe gebruikt u uw woning? Waar bent u vaak, waar bent u zelden. Is elke kamer comforatabel of voelt u ergens tocht?  Geen vraag te gek, geen antwoord vreemd. Onze energiecoaches hebben het allemaal gehoord, en kunnen u bij elke vraag de juiste richting op helpen. 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen