Het derde collectieve zonnedak van Breda komt op het dak van sportschool Black & White aan de Takkebijsters te liggen. Voor het zonnedak-project van de Bredase Energiecoöperatie BRES hebben inmiddels bijna 50 deelnemers zich ingeschreven voor 528 zonnepanelen. Deze deelnemers krijgen dan in de toekomst energie van de collectieve zonnepanelen. Eerder verschenen er al zonnedaken op de Meubelboulevard en de Nieuwe Veste.

Duurzame samenleving
Het is niet de eerste keer dat sportschool Black & White bijdraagt aan een duurzame samenleving. De club combineert sport en ontspanning met verantwoorde voeding: in hun café kunnen bezoekers en leden genieten van duurzaam en veganistisch eten en drinken. Naast een gezonde leefstijl, maakt het team zich hiermee dus ook sterk voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk om de planeet zo beter achter te laten voor volgende generaties.

Zonne-installatie
Voordat de zonne-installatie in gebruik kan worden genomen, moet nog worden gewacht op netbeheerder Enexis, die op dit moment drukte ervaart. Als het meezit, worden de zonnepanelen nog in mei opgeleverd. Wie nog mee wil profiteren van de zonne-energie van Black & White, moet snel zijn. Er zijn nu nog 28 zonnepanelen beschikbaar voor huishoudens in de postcodegebieden 4811, 4817, 4818, 4819, 4834, 4835 en 4837. Kijk voor meer informatie en inschrijven op BresBreda/blackandwhite. Bij vragen kunt u contact opnemen  via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bewonersinitiatief
BRES is in 2014 als bewonersinitiatief opgericht door Bredanaars, vanuit de gedachte om als buurtbewoner bij te dragen aan een energietransitie van fossiele naar duurzame energiebronnen. Het slimme van een collectief zonnedak is dat er op grote schaal groene energie opgewekt kan worden voor huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor panelen. Hiervoor maakt BRES gebruik van de zogenaamde postcoderoosregeling. BRES was in Breda onlangs ook initiatiefnemer van het manifest De kracht van zon