Een selfie met een cv-ketel? Dat is niet zo gek als het klinkt. Dit hoort bij de actie Zet 'm op 60, een initiatief van de stichting Urgenda. Met deze actie kun je jouw cv-ketel op 60 graden zetten - daarmee bespaar je geld en energie.

De meeste cv-ketels staan standaard op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Hoe zet je je cv-ketel lager? Je kunt dit in de meeste gevallen makkelijk zelf doen! Er staan ook instructies op de website van Zet 'm op 60. Maar als toevallig toch binnenkort de jaarlijkse beurt voor de cv-ketel gepland is, dan kun je natuurlijk ook de installateur vragen de temperatuur te verlagen.

Hoeveel bespaar je met deze aanpassing? De mate van energie en geld besparing hangt af hoe vaak en hoe hard je stookt. Dat hangt samen met hoe goed je huis is geïsoleerd, hoe warm je het wilt hebben en op welke temperatuur de cv-ketel nu staat. Je bespaart tot 60 euro per jaar, maar niet iedereen zal dat halen. Rond de 40 euro is voor de meeste mensen zeker haalbaar. De gemiddelde Nederlander kan met deze simpele actie per jaar 94-140kg C02 besparen. 

Wil je meer weten over deze actie? Bekijk dan de website van Zet 'm op 60. Maak je een selfie met je cv-ketel en stuur je deze door naar Zet 'm op 60? Dan maak je ook nog eens kans op mooie prijzen.