Nieuw online initiatief helpt inwoners van Breda energierekening verlagen

Nu we steeds vaker thuis zijn, willen meer mensen thuis energiebesparende maatregelen treffen. BRES helpt inwoners van Breda om hun energiekosten te verlagen met een nieuw online initiatief. De Bredase Energiecoöperatie BRES is een onafhankelijke energiecorporatie en ondersteunt huiseigenaren en huurders uit Breda.

Adviseur Derk Hueting is samen met een energiecoach van BRES beschikbaar op dinsdagavond 8 en 15 december. Vragen stellen over energie besparen kan tijdens dit speciale vragenuur live van 19.30 tot 20.30 uur, via een link naar een vergaderomgeving op www.woonwijsbreda.nl.

Persoonlijk contact en handige tips om energie te besparen 

Derk Hueting zet zich al jaren in voor een gezonde, schone, groene, duurzame leefomgeving. Hij is betrokken bij projecten in en om Breda die hieraan bijdragen. Al eerder vertelde hij hierover in Breda Vandaag. Een van zijn taken als adviseur bij BRES is het trainen van de bevlogen energiecoaches van BRES.

Uit onderzoek blijkt dat mensen sneller energiebesparende maatregelen nemen na een bezoek van een vrijwillige energiecoach. ‘Soms heb je het als bewoner echt even nodig om begeleid te worden met verduurzaming. Je kunt bij ons terecht met vragen en wij hebben daar ook betrouwbare antwoorden op’, zegt ook Nel Oomen, vrijwilliger van BRES. 

Vragen stellen kan nu tijdens een speciaal vragenuur  

Nu start BRES met een nieuw online initiatief voor iedereen die grip wil krijgen op zijn energieverbruik. ‘Inwoners willen ons steeds vaker even een vraag stellen over hun huis en hun woonsituatie en daarom organiseren we nu een speciaal vragenuur.’ zegt Derk Hueting. Inwoners kunnen vragen stellen over hun persoonlijke woonsituatie en wensen, zoals:

  • Ik zou een groen dak willen, hoe gaat dat in z’n werk?
  • Krijg ik ook subsidie als ik alles zelf aanpak?
  • Ik heb gehoord dat isoleren belangrijk is, maar ventileren ook. Hoe werkt dat?
  • Welke kleine dingen kan ik thuis doen om energie te besparen?
  • Ik werk thuis, hoe kan ik zorgen dat m’n huis comfortabeler aanvoelt?

Op www.woonwijsbreda.nl, de gezamenlijke website van BRES en gemeente Breda, is meer informatie over verduurzamen te vinden.