BRES helpt huiseigenaren en huurders uit Breda bij het verduurzamen van de woning. Nu we steeds vaker thuis zijn, willen meer mensen thuis energiebesparende maatregelen treffen. Daarmee groeit ook de behoefte aan onafhankelijke tips over isoleren en verduurzamen. BRES geeft inwoners van Breda antwoord op alle vragen over energiezuinig wonen. Daarom start BRES met gratis online vragenuurtjes op dinsdag 24 november, 1, 8, en 15 december. Vragen stellen kan dan live van 19.30 tot 20.30 uur, via een link naar een vergaderomgeving op www.woonwijsbreda.nl.

Energiecoaches komen niet langs, maar vragen stellen kan

Uit onderzoek blijkt dat huiseigenaren sneller energiebesparende maatregelen nemen na een bezoek van een vrijwillige energiecoach. Helaas kunnen de energiecoaches van BRES vanwege het coronavirus niet bij inwoners thuis langs komen. ‘Toch willen inwoners ons steeds vaker even een vraag stellen over verduurzamen of verbouwen en daarom organiseren we nu deze vragenuurtjes’, zegt Derk Hueting, als adviseur actief bij BRES. ‘Het is gratis en er is geen registratie nodig.’ Via www.woonwijsbreda.nl kunnen inwoners klikken op een link om deel te nemen aan de online omgeving. Er zitten het hele uur een adviseur en energiecoach van BRES klaar om vragen te beantwoorden.

Tips door een onafhankelijke coöperatie 

Thuis energie besparen is mogelijk voor bijna elke woning en budget. Als onafhankelijke coöperatie ondersteunt BRES inwoners bij energiezuinig wonen, isoleren en zonnepanelen. ‘Dat is ook de kracht van BRES als coöperatie, vertelt Nel Oomen, vrijwilliger van BRES. ‘Het directe contact met mensen, want soms heb je het als bewoner echt even nodig om begeleid te worden met verduurzaming. Je kunt bij ons terecht met vragen en wij hebben daar ook betrouwbare antwoorden op.’