Op zaterdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, presenteerden de Bredase energiecoöperaties BRES, ZonneWIJde en Anneville, samen met de Stichting Zonnebank Breda, het manifest "De Kracht van Zon".

Het manifest werd mede ondertekend door wethouder Greetje Bos, woningcorporaties ALWEL, BreburgWonen en Laurentius, huurdersverenigingen, waterschap, stichting SupportONS en nagenoeg alle Bredase raadsfracties. Enexis was niet aanwezig, maar verklaarde ook achter de inhoud van het manifest te staan.

Het manifest is een oproep aan alle partijen die betrokken zijn bij de energie- en warmtetransitie in Breda om elkaar beter te informeren, kennis te delen en samen te werken in het creëren van betere voorwaarden (financieel en qua regelgeving) om zon-projecten te kunnen ontwikkelen. Kortom: een oproep om beter samen te werken.

Het manifest is ook bedoeld als steun in de rug voor de gemeente Breda, die zich als opdracht heeft gesteld in de komende jaren 25% van alle daken in Breda, zowel van particulieren als bedrijven, te voorzien van zonnepanelen.