Op woensdag 7 november organiseert BRES een informatieavond over energieneutraal wonen. Hoe ziet de toekomst van IJpelaar eruit en wat kunt u nu al doen om uw woning goed voor te bereiden?

 

De avond start om 19.30 uur bij PLUK ! Fysiotherapie, Rijnauwenstraat 1 in IJpelaar. Voor vragen en aanmelden voor de informatieavond, kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeente Breda werkt toe naar een volledig duurzame energievoorziening in 2044. Dat lijkt nog ver weg, maar er moet ook nog veel gebeuren.  BRES helpt bewoners bij het verduurzamen van hun eigen woning. Dat  begint altijd met energiebesparing en isolatie; en er zijn ook mogelijkheden om het huis voor te bereiden op verwarmen zonder gebruik van aardgas. Welke maatregelen kunt u daarvoor te treffen en wat levert het u op? 

Bezoek de duurzame pop-up store de Greenhopper

Vanaf 31 oktober is de duurzame pop-up store van gemeente Breda, de Greenhopper, in IJpelaar te vinden. Hierin kunt u verschillende isolatie- en inrichtingsmaatregelen bekijken en allerlei apparaten zien, om uw woning te verduurzamen en energiezuinig te maken. De Greenhopper is op bepaalde tijden geopend, zie www.groenpleinbreda.com/greenhopper.Ook op de informatieavond kunt u een kijkje nemen in de Greenhopper.

Online grip op je energieverbruik

De eerste stap naar energieneutraal wonen is inzicht krijgen in uw huidige energiegebruik van elektra en gas. Via de slimme meters van netwerkbeheerder Enexis, kunt u inloggen op West-Brabant Energie Inzicht. Op uw computer of mobiele telefoon kunt u zelf zien hoeveel gas en elektriciteit u gebruikt en hoeveel u nog kunt besparen. U kunt uw energieverbruik zelfs op uur-basis bekijken. Hierdoor krijgt u meer grip op uw energiekosten.

Gemeente Breda en energiecoöperatie BRES bieden u aan om gratis gebruik te maken van West-Brabant Energie Inzicht om zelf meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik. 

Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich aanmelden via  https://west-brabant.energieinzicht.nl/meldjenuaan.