BRES organiseert samen met Buurtzaak een info-avond voor bewoners in Brabantpark over energieneutraal wonen.

 

Breda wordt gasloos. Maar wat betekent het voor de inwoners van Brabantpark om van 'het aardgas los te gaan'?

Op woensdag 16 mei is er in Ontmoetingscentrum De Buurtzaak een informatieavond over energieneutraal wonen. Energiecoöperatie BRES geeft uitleg over de stappen die je kunt nemen om goed voorbereid te zijn op de toekomst en comfortabel te wonen.  Het begint altijd met energiebesparing en isolatie. Welke maatregelen dien je daarvoor te treffen en wat levert het je op? De avond start om 19.30 uur in De Buurtzaak, Teteringsedijk 2 in Brabantpark en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Voor vragen en/of aanmelden stuur een e-mail naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om van ‘het gas los te gaan’, begint altijd met energiebesparing en isolatie. Welke maatregelen dien je daarvoor te treffen en wat levert het je op? 

Alle informatie onder één knop

De eerste stap is inzicht te krijgen in uw huidige energiegebruik van elektra en gas. 

Via de slimme meters van netwerkbeheerder Enexis, kunt u inloggen op West-BrabantEnergieInzicht. Op uw computer of mobiele telefoon kun je zelf zien hoeveel gas en elektriciteit je gebruikt en hoeveel je nog kunt besparen. Je kunt het energie-verbruik zelfs op uur-basis bekijken. Ook kun je het verbruik vergelijken met huis-houdens in een vergelijkbare woon- en gezinssituatie. Hierdoor krijg je meer grip op uw energiekosten.

Zelf grip op uw energiekosten

Gemeente Breda en energiecoöperatie BRES bieden je aan om gratis gebruik te maken van West-BrabantEnergieinzicht om zelf meer inzicht te krijgen in je energieverbruik. 

Je kunt je aanmelden op: https://west-brabant.energieinzicht.nl/meldjenuaan

Warmtescans beschikbaar 

In Brabantpark zijn warmtescans gemaakt deze winter. Warmtescans laten zien waar energieverlies in jouw woning optreedt. Dit geeft inzicht in de stappen die je kunt nemen om jouw woning te verbeteren. De warmtescans zijn mogelijk  gemaakt door het Europese project See2Do waaraan de gemeente Breda deelneemt. Meer informatie over het project See2Do krijg je op de avond zelf.

Graag tot woensdag 16 mei!

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen