Bewoners in Brabantpark en Ulvenhout hebben vorige week een brief ontvangen over West-BrabantEnergieInzicht. Met de gegevens van de slimme meter kunnen ze via deze website zien hoeveel gas en elektriciteit ze gebruiken en hoeveel ze zouden kunnen besparen.

 

Grip op eigen energiegebruik

“Met West-BrabantEnergieInzicht krijgen bewoners meer inzicht op het energiegebruik en een idee of en hoeveel energie ze zouden kunnen besparen.” legt Anouk van den Berg, van energiecoöperatie BRES “, uit. We organiseerden energie-avonden in Brabantpark en Ulvenhout om bewoners meer uit te leggen over de mogelijke maatregelen die ze kunnen treffen in hun woning.” Tijdens de energie-avond kregen bewoners deskundige uitleg waar ze op moeten letten bij het aanpakken van de woning en is er volop de mogelijkheid om vragen te stellen. Ook advies op maat is mogelijk.

Isoleren kun je leren!

Duurzaamheidsknooppunt GroenPlein organiseert op 29 november een info-avond over isolatiemaatregelen. “Deze avond is bedoeld voor alle Bredanaars die interesse hebben of aan de slag willen met isolatiemaatregelen in hun woning. Met name bewoners van woningen gebouwd tussen 1950 en 1980 hebben het meeste baat om hun woning aan te pakken, daar is de winst het hoogst.” vertelt Anouk.