Bredase energie- en duurzaamheidscoöperaties gaan samen windturbines ontwikkelen langs de A16. De opbrengst van deze windturbines willen zij ten goede laten komen van de lokale gemeenschap. 

Tijdens de persconferentie op woensdag 22 februari presenteerden zij de samenwerking en het project met het manifest ‘Het komt je aanwaaien’.

Windturbines langs A16

Het rijk, de Provincie Noord Brabant en de gemeenten langs de A16 (Breda, Zundert, Moerdijk en Made/Drimmelen) willen tussen Hazeldonk en Moerdijk 35 windturbines laten ontwikkelen. De gemeenten zijn in gesprek met projectontwikkelaars en energiecoöperaties om de windturbines te exploiteren.

Opbrengst gaat naar lokale gemeenschap

(Energie)coöperaties Anneville, ZonneWIJde, Breda DuurSaam en BRES werken samen om een aantal van deze windturbines in eigen beheer te ontwikkelen. De opbrengst van deze windturbines keert terug naar de lokale gemeenschap. Het manifest legt uit hoe: particulieren kunnen investeren in de windturbines, die lokale, betaalbare groene stroom leveren. Met de opbrengst van de windturbines worden vervolgens nieuwe lokale projecten gestart die een bijdrage leveren aan de energietransitie. Wethouder Paul de Beer: " Ik juich toe dat de Bredase energie coöperaties samenwerken. Een belangrijke stap in het draagvlak voor dit initiatief." 

“Zo laten we zoveel mogelijk mensen mee profiteren van de wind. We sluiten niemand uit. We zullen 2017 gebruiken om onze droom langs de A16 werkelijkheid te laten worden,” schrijft het manifest. Onder de naam A16 Wind/t verenigen de (energie)coöperaties zich om de windturbines te realiseren.

Steun A16 Wind/t!

A16 Wind/t wil in eigen beheer windturbines realiseren, zodat niet alle winst naar grote projectontwikkelaars gaat, maar de winst ook lokaal komt aanwaaien.

Klik hier om A16 Wind/t te steunen door het manifest te ondertekenen en/of een klein bedrag te doneren om de campagne te financieren.

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen