De dorpskorting voor zonnepanelen is behaald! Nog 3 aanmeldingen voor spouwmuurisolatie en ook voor deze maatregel is de dorpskorting behaald! Vrijblijvend aanmelden kan tot 17 januari via de website van Hoom!

De knusse hooizolder van Boerderij de Pekhoeve loopt langzaam vol. Na projecten ‘Zon op Jeugdland’ en ‘Zon op de Klokkebei’ organiseert energiecoöperatie Anneville samen met BRES en Hoom een energie-avond.

“Samen met inwoners van Ulvenhout hebben we al veel gerealiseerd. Het is nu tijd voor een volgende stap: het energiezuiniger maken van de woningen in ons dorp. Vanavond presenteren we het aanbod zodat we samen een volgende stap kunnen zetten” legt Maarten de Leng uit van energiecoöperatie Anneville.

 Samen met Anneville, BRES en Hoom

In Breda werken energiecoöperatie BRES en energiespecialist Hoom al een tijdje samen om wijken te verduurzamen. “Veel bewoners willen aan de slag met energie besparen, maar ze weten niet wat de mogelijkheden zijn. Wat zijn goede bedrijven om de maatregelen te laten uitvoeren en hoe weet je uiteindelijk of de maatregel ook goed is uitgevoerd?” vertelt Anouk van den Berg, van BRES. “Daarom willen we energie besparen zo makkelijk mogelijk maken”. Hoom selecteert zorgvuldig samen met BRES bedrijven op kwaliteit en prijs. Bewoners krijgen bij Hoom persoonlijke begeleiding gedurende het hele proces. Zij komen bij u thuis voor een technische opname van uw situatie. Daarna vraagt Hoom offertes op bij drie leveranciers. De bewoner kiest de leverancier en na het uitvoeren van de maatregel(en) doet Hoom een kwaliteitscontrole, zodat bewoners verzekerd zijn van een goede uitvoering. “Als vijftien bewoners in Ulvenhout interesse hebben in een maatregel, geldt bovendien een aantrekkelijke korting” legt Anouk uit.

 Na een aanmelding neemt de energiebespaarcoach van Hoom contact op met de bewoners om de mogelijkheden te bespreken. Als bewoners graag een algemeen adviesgesprek aan huis willen voorafgaand aan een technische opname van Hoom, dan is dat ook mogelijk. “In dit adviesgesprek lopen we samen de woning door en bespreken we de wensen en mogelijkheden. Dit gesprek is kosteloos en bieden wij aan vanuit BRES.”

 Onderzoek in Ulvenhout

Voor de energie-avond heeft energiespecialist Hoom onderzoek gedaan in Ulvenhout. Conclusie: veel woningen komen in aanmerking voor energiebesparende maatregelen. Robert Tersmette van Hoom legt uit: “In Ulvenhout zijn veel woningen gebouwd tussen de jaren ‘50 en ’80. Dan zijn er vaak veel mogelijkheden om na te isoleren.  Ook zijn er veel 2-onder1-kap woningen. Ideaal om bijvoorbeeld samen de gevel te isoleren!”

Dat bewoners een volgende stap willen zetten, kwam ook terug in het dorpsonderzoek van Hoom: Daaruit blijkt dat 67% van de bewoners de energierekening te hoog vindt. Veel voorkomende klachten in de woning zijn koude vloeren. Maar liefst 85% van de bewoners geeft aan graag hun woning te verduurzamen.

“Energiecoöperatie Anneville wil samen met bewoners Ulvenhout 100% klimaatneutraal maken. We hopen dat zoveel mogelijk bewoners met ons de volgende stap zetten.” vertelt Maarten.

 U kunt vrijblijvend uw interesse aangeven op www.hoom.nl/ulvenhout tot uiterlijk 17 december 2016.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen