BRES houdt open huis voor aspirant-leden tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 10 november a.s. in Publieke Werken, Sint Annastraat, Breda. Aanvang 20:00 uur, inclusief 2 consumpties.

Iedereen is welkom

Twee keer per jaar organiseert BRES een ALV waar de leden worden bijgepraat over de plannen voor nieuwe duurzame energieprojecten, wat is bereikt de afgelopen maanden en hoe de financiën van de coöperatie er voor staan. BRES, opgericht voor en door Bredanaars, wil zo veel mogelijk inwoners bereiken. We roepen iedereen die al lid is op aspirant-leden mee te nemen. Natuurlijk zijn mensen die dit bericht lezen en die meer willen weten over de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen of mee te doen in zonne- of windprojecten zeer welkom.

Meer doen met zon

Op het programma staat een interessante gastspreker: Roebyem Anders, directeur van Sungevity Nederland, een van de grootste leveranciers van zonnepanelen. Sungevity wil niet alleen zonnepanelen verkopen, maar wil graag dat mensen na gaan denken over energie en waar ze die vandaan halen. En hen helpen om de energierekening tot nul te reduceren. De nieuwe norm volgens het bedrijf is zonnepanelen op alle daken. Dat is het ideale toekomstbeeld. Roebyem vertelt hoe zij dit wil realiseren.

Wat BRES voor Bredanaars doet

Dit toekomstbeeld past uitstekend bij wat BRES wil bereiken samen met inwoners van Breda. We maken goede voortgang. Zo komt er een grote zonnecentrale op het dak van Nieuwe Veste waar burgers nu al in mee kunnen investeren door obligaties te kopen. In Princenhage is een grote zonnecentrale in voorbereiding volgens het postcoderoossysteem. Inwoners die in postcodes 4813 en 4814 wonen kunnen meedoen. Ook zijn er plannen met windenergie langs de A16 waar BRES een rol in gaat spelen voor haar leden. Verenigingen van eigenaren kunnen bij BRES terecht voor advies over een collectief zonnedak. Individuele huiseigenaren weten BRES steeds beter te vinden voor energiebesparingsadvies én de uitvoering ervan.

Wilt u ook meedoen en bovendien meebeslissen? Lid worden van BRES kost € 25 per jaar en geeft u stemrecht in de coöperatie. 

Klik hier om u aan te melden voor onze ALV. 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen