Met veel plezier lanceerde wethouder Greetje Bos op 6 februari in (locatie) het nieuwe online platform WoonWijs Breda, waarop  inwoners informatie kunnen vinden over verduurzamen van hun huis.  De website WoonWijs Breda is een samenwerking van gemeente Breda, Bredase Energie Coöperatie (BRES) en HOOM. Al deze partijen hebben één doel: je als inwoner van Breda en omgeving helpen met het energiezuinig maken van je huis. 

Windpark Breda-Hazeldonk is inmiddels alweer vier jaar in bedrijf. Wij praten je graag bij over de ontwikkelingen rondom het windpark. Ben je obligatiehouder? De eerste van in totaal drie uitkeringen staat gepland in oktober 2020. Dan wordt 25% van het geïnvesteerde bedrag inclusief rente uitbetaald.

Kom je ook naar de Algemene Ledenvergadering BRES op 21 november 2019? BRES is als coöperatie voortdurend in beweging en jij maakt daar als lid een belangrijk onderdeel van uit. Daarom komen we binnenkort samen voor een nieuwe Algemene Leden Vergadering (ALV).Deze vergadering houden we op 21 november a.s. en het zou geweldig zijn als leden van BRES daarbij aansluiten. 

Ben je van plan je woning de komende tijd te verduurzamen? En ga je minimaal twee isolerende maatregelen doorvoeren?

Let op, want dan kom je wellicht in aanmerking voor de subsidie SEEH. Vanaf september 2019 is er weer nieuwe subsidie beschikbaar die je kunt aanvragen.

Bekijk de voorwaarden en lees er meer over op deze website

 

 

Veel inwoners van Breda hebben interesse in het plaatsen van zonnepanelen. Door gezamenlijk zonnepanelen in te kopen is de prijs een stuk lager. Dat scheelt in de portemonnee; daarom heeft BRES (lokale) partijen met goede kwaliteit en service gevraagd een aanbod te doen. BRES start met dit initiatief voor leden in de wijken Brabantpark, Belcrum en Prinsenbeek. Later volgen wellicht ook andere wijken waar veel interesse is voor zonnepanelen.

Woensdag 15 mei vond de Algemene Leden Vergadering plaats bij het Waterschap Brabantse Delta. 
Er waren 18 leden aanwezig. We hebben dus een hoop leden moeten missen helaas. Daarentegen was de informatieavond, die op hetzelfde moment plaatsvond, wel heel goed bezocht.

 De vergadering gemist?