De 'Groene Parel' is een Bredase prijs voor gerealiseerde duurzame energieprojecten.

De prijs is ontwerpen door Bredase kunstenares Elise le Pair en is een initiatief van BRES. De prijs heeft als doel om meer bekendheid te geven aan de vele mooie duurzame energieprojecten in Breda.

De 'Groene Parel' is een 'wisselprijs' en werd voor het eerst uitgereikt aan Windpark Hazeldonk. Daarna werd de prijs steeds doorgegeven tot het gerealiseerde zonnedak van AV Sprint. Welk project wordt de volgende winnaar? 

Realiseer jij binnenkort een duurzaam project en wil je het nomineren voor de 'Groene Parel'? Meld het aan bij ons aan!

Hieronder de laatste 6 winnaars van de 'Groene Parel' op een rijtje!

Projecten Groene Parel

Moerwijkzichtflat

Moerwijkzichtflat

Op 7 maart reikte BRES-directeur Wieke Bonthuis de prijs uit aan Tonny van de Ven, bestuursvoorzitter van wooncorporatie Alwel (voorheen Allee Wonen).  Alwel krijgt de prijs voor het verduurzamen van de Moerwijkzichtflat in de wijk Hoge Vucht in Breda. 

Lees meer

Zonnedak de Wetstraat

Zonnedak de Wetstraat

Op vrijdag 14 december ontvingen bewoners Anita van den Broek en Xander Beenhakkers de Groene Parel van Johan Janssen (Buurauto). Op het appartementencomplex waar zij wonen aan de Wetstraat liggen sinds kort zonnepanelen. 

Lees meer

Buurauto

Buurauto

Op dinsdag 10 oktober reikte BRES de duurzaamheidsprijs de Groene Parel uit aan Johan Janse, initiatiefnemer van Buurauto. Janse ontving de prijs uit handen van Gertjan Endedijk, directeur van de Nieuwe Veste. Hij kreeg de Groene Parel eerder voor het zonnedak dat op het dak van de Nieuwe Veste is gerealiseerd.

Lees meer

Zonneveste

Zonneveste

Tijdens de opening van Zonneveste op 21 juni, werd de Groene Parel uitgereikt door Ludo Ansems van ZonneWIJde. 

Lees meer

Zonnedak Donk!

Zonnedak Donk!

Studentenhuisvesting voorzien van groene stroom. Op dinsdag 9 mei vond in Breda de oplevering plaats van een zonnedak. Op het dak van ‘Donk!’, een woongebouw voor studentenhuisvesting aan de Donkvaart, zijn maar liefst 266 zonnepanelen geplaatst en in gebruik genomen.

Lees meer

Zonnedak AV Sprint

Zonnedak AV Sprint

Op de finaledag van de clubkampioenschappen op 25 september 2016 werd het in gebruik nemen van de zonnepanelen een zonnig feestje. Atletiekvereniging SPRINT ontving de 'Groene Parel' van Anouk van BRES namens, de vorige winnaars Sjoerd en Mieke van Dommelen, voor het installeren van zonnepanelen.

Lees meer