BRES maakt duurzame en betaalbare energie mogelijk voor alle huishoudens in Breda. Ook met de zon.
Ga jij voor zonnepanelen op je eigen dak of voor een collectief zonproject?

Zonnepanelen op je eigen dak

Is jouw dak geschikt om zonnepanelen te plaatsen en wil je zelf energie opwekken? Doe dan mee met onze collectieve inkoopactie. Door gezamenlijk zonnepanelen in te kopen is de prijs een stuk lager. Dat scheelt in de portemonnee; daarom heeft BRES, de Bredase Energie Coöperatie, (lokale) partijen met goede kwaliteit en service gevraagd een aanbod te doen.

BRES start met dit initiatief in de wijken Brabantpark, Belcrum en Prinsenbeek. Later volgen wellicht ook andere wijken waar veel interesse is voor zonnepanelen. De inschrijving voor Prinsenbeek en Brabantpark is inmiddels gesloten; daar hebben meer dan 100 huishoudens zich aangemeld. Inwoners van de wijk Belcrum kunnen zich nog tot 22 juni aanmelden.

Aanmelden verplicht nog tot niets; je krijgt eerst een persoonlijk aanbod, pas daarna besluit je of je ook echt mee wilt  doen. Na aanmelding neemt de installateur contact met je op om bij jou thuis langs te komen voor een aanbod op maat. Tijdens deze afspraak kan je meteen al je persoonlijke wensen met de installateur bespreken. Op basis van deze afspraak maakt de installateur de definitieve offerte, die de installateur ook naar BRES zal sturen ter controle van de kwaliteit en het prijsniveau. Pas als je de offerte van de installateur tekent, verplicht je je tot aankoop.

Meld je hier aan voor het collectief inkopen van zonnepanelen.

Voor vragen kun je contact opnemen met Sjoerd Wiersma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meedoen aan een zonproject?

Als zonnepanelen op je eigen dak niet kunnen omdat het dak verkeerd ligt, er te veel schaduw op de panelen valt, omdat je het niet mooi vindt of omdat je geen eigen dak hebt, kun je nog altijd meedoen aan collectieve zonprojecten. BRES ontwikkelt een aantal van dit soort projecten, zoals Zonneveste en Princenstroom!

Zonneveste

Het pand van de Nieuwe Veste beschikt over een plat dak van ongeveer 4000 m2. Ideaal voor het plaatsen van 930 zonnepanelen! Installatiebedrijf  Hoppenbrouwers Techniek heeft de zonnepanelen op het dak gelegd. “Het mooie van ‘Zonneveste’ is dat we als lokale energiecoöperatie samen met de Nieuwe Veste en gemeente Breda het mogelijk hebben gemaakt voor Bredanaars om te investeren in een lokaal groen initiatief. BRES is eigenaar van het systeem en de groene stroom wordt rechtstreeks geleverd aan de Nieuwe Veste. Dat betekent ook een grote stap in de verduurzaming van het pand." legt Jan Schouw uit.

 

Princenstroom

De Meubelboulevard heeft 3.500 m2 dakoppervlak beschikbaar gesteld waar het collectieve zonnedak 'Princenstroom' gerealiseerd gaat worden. Van de Blokker tot aan de McDonalds komen ongeveer 900 panelen te liggen. Deze gaan samen genoeg stroom opwekken voor ongeveer 90 huishoudens. 

We maken gebruik van de postcoderoosregeling. Die is bedoeld voor mensen die geen geschikt eigen dak hebben voor zonnepanelen. Zij kunnen een stukje zonnedak kopen en daarmee groene stroom opwekken. Van de energierekening thuis mogen ze de betaalde energiebelasting aftrekken over de hoeveelheid stroom die ze op het collectieve dak opwekken ('salderen'). 

Bewoners in Princenhage hebben als eersten de mogelijkheid gekregen zich in te schrijven voor Princenstroom. Op dit moment kunnen bewoners uit de postcodes 4811, 4812, 4815, 4839 en 4841 zich ook inschrijven! Klik hier voor meer info en aanmelden.