BRES ondersteunt woningeigenaren bij het energiezuinig en comfortabel maken van de woning. Via de Energiescan krijg je inzicht in welke maatregelen je kunt treffen, wat ze kosten en hoeveel je ermee bespaart. Als je vervolgens maatregelen wilt treffen, dan kunnen we offertes voor je opvragen bij partijen waarvan wij zeker weten dat ze vakwerk leveren. 

BRES - woningscan

BRES - woningscan

 

Heb je een bericht ontvangen over WestBrabant EnergieInzicht? Wil je meer weten over je energiegebruik of  wil je weten welke energiebesparende maatregelen je kan treffen in je woning? 

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op. Samen bespreken we je vragen en wensen. Vervolgens bekijken we wie je het beste verder kan helpen.

 

Meer weten over je energieverbruik? Samen met onze energiecoach neem je het jaargebruik van electra en gas door. Hoe kun je het overzicht lezen en zijn er mogelijkheden om energie te besparen?

We kunnen je ook helpen door een woningscan. Je krijgt advies hoe je het energiegebruik kunt verlagen doorje woning goed te isoleren en/of zelf energie op te wekken. Denk hierbij aan maatregelen zoals spouwmuur, dak en vloerisolatie, nieuwe CV ketel, warmtepomp en zonnepanelen. 

Mogelijk weet je al welke maatregelen je zou willen treffen en wil je informatie over leveranciers of heb je een specifieke vraag. 

Aanvragen


BRES - warmtescan

BRES - warmtescan

Een warmtescan bestaat uit een serie infrarood opnamen van de woning, zowel van de buiten als van binnen de woning. De opnamen geven een goed beeld waar de woning warmte verliest en of en waar het zinvol is isolerende maatregelen te treffen.

BRES heeft de beschikking over een warmtecamera en een vrijwilliger die graag bij je langs komt om een warmtescan van je woning te maken. Helaas kunnen we geen warmtescan afnemen van appartementen. De warmtescan bieden we aan voor 15,- euro.

De warmtescan wordt uitgevoerd tussen november - maart, bij een buitentemparatuur onder de 10 graden Celcius. 

Helaas is het momenteel, vanwege de te hoge buitentemperatuur, niet mogelijk de warmtescans uit te voeren. Aanmelden kan nog steeds, wanneer de temperatuur daalt nemen we contact met je op voor een afspraak. 

Klik hier om een afspraak aan te vragen.

Aanvragen


BRES - energiebox

BRES - energiebox

BRES heeft een tweetal E-boxen te leen.
De E-box bestaat uit een 5-tal meters plus handleiding waarmee je het energieverbruik van elektrische apparatuur kunt meten. Zo kun je de energieslurpers in huis opsporen.

Wij lenen de E-boxen gratis uit voor een periode van 1 week. In ruil hiervoor willen we graag je weten wat je hebt ontdekt over jouw elektriciteitsverbruik.

Het reserveren van de E-box doe je hier.

Aanvragen