Je woning energiezuinig en comfortabel, de energievoorziening duurzaam en betaalbaar. 

BRES helpt inwoners in Breda en omgeving hun huis [energiezuinig en comfortabel] te maken. We helpen je energie duurzaam zelf op te wekken en we participeren in  projecten waarbij we collectief energie opwekken, zoals bij Windpark Hazeldonk.  Op deze pagina vind je de belangrijkste projecten van BRES.      

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. 

Aanmelden nieuwsbrief

FacebookTwitter

Projecten

BRES huis

BRES huis

BRES ondersteunt woningeigenaren bij het energiezuinig en comfortabel maken van de woning. Via de Energiescan krijg je inzicht in welke maatregelen je kunt treffen, wat ze kosten en hoeveel je ermee bespaart. Als je vervolgens maatregelen wilt treffen, dan kunnen we offertes voor je opvragen bij partijen waarvan wij zeker weten dat ze vakwerk leveren. 

Lees meer


BRES in de buurt

BRES in de buurt

BRES heeft een aanpak ontwikkeld om samen met de Bredase dorps- en wijkraden en buurtcomités bewoners te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. In verschillende wijken en dorpen in en rond Breda zijn projecten met deze aanpak gestart. Kijk hier (link) of jouw wijk er al bij zit! Of start zelf een initiatief! 

Lees meer


BRES Wind

BRES Wind

Wind is een gratis energiebron die ons tot in lengte van jaren van energie kan voorzien. BRES zet zich in om in haar leden de mogelijkheid te bieden te participeren in windmolenprojecten die in de buurt van Breda worden ontwikkeld. Zo worden we zelf (mede)eigenaar van duurzame energiebronnen en profiteren we ook financieel! 

BRES werkte samen met (energie)coöperaties Anneville, ZonneWIJde en Breda DuurSaam onder de naam A16 Wind/t, om windturbines in eigen beheer te kunnen ontwikkelen. In het manifest 'Het komt je aanwaaien' beschrijven zij wat de doelstellingen zijn. 

Lees meer


BRES Zon

BRES Zon

BRES maakt duurzame en betaalbare energie mogelijk voor alle huishoudens in Breda. Ook met de zon.
Ga jij voor zonnepanelen op je eigen dak of voor een collectief zonproject?

Zonnepanelen op je eigen dak

Is jouw dak geschikt om zonnepanelen te plaatsen en wil je zelf energie opwekken? Doe dan mee met onze collectieve inkoopacties. Door gezamenlijk zonnepanelen in te kopen is de prijs een stuk lager. Dat scheelt in de portemonnee; daarom heeft BRES, de Bredase Energie Coöperatie, (lokale) partijen met goede kwaliteit en service gevraagd een aanbod te doen.

In 2019 is BRES gestart met een collectieve inkoopactie voor verschillende wijken in Breda, dit was een groot succes! Eind 2019 is deze actie succesvol afgerond, er staan helaas nog geen nieuwe acties op de planning voor 2020. 

Meedoen aan een zonproject?

Als zonnepanelen op je eigen dak niet kunnen omdat het dak verkeerd ligt, er te veel schaduw op de panelen valt, omdat je het niet mooi vindt of omdat je geen eigen dak hebt, kun je vaak  meedoen aan collectieve zonprojecten. Op dit moment zijn er geen lopende collectieve inkoopacties, maar houdt onze Facebook in de gaten voor het laatste nieuws op dit gebied. 

Lees meer


BRES Aarde

Naast zon en wind is aardwarmte een dankbare duurzame energiebron. Via een warmtepomp wordt het warmteverschil tussen de bovengrond en de diepere ondergrond (tot enkele honderden meters) benut om de woning te verwarmen en warm water te produceren. Soms is de aanschaf van een warmtepomp voor een individuele woning interessant. En net als bij zon- en windenergie kan het interessant zijn te participeren in collectieve projecten. 

Lees meer