Je woning energiezuinig en comfortabel, de energievoorziening duurzaam en betaalbaar. 

BRES helpt inwoners in Breda en omgeving hun huis [energiezuinig en comfortabel] te maken. We helpen je energie duurzaam zelf op te wekken en we participeren in  projecten waarbij we collectief energie opwekken, zoals bij Windpark Hazeldonk.  Op deze pagina vind je de belangrijkste projecten van BRES.      

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. 

Projecten

BRES huis

BRES huis

BRES ondersteunt jou als woningeigenaar bij het energiezuinig en comfortabel maken van de woning.Met een energiegesprek krijg je inzicht in welke maatregelen je kunt treffen, wat ze kosten en hoeveel je ermee bespaart. Als je vervolgens maatregelen wilt treffen, dan kunnen we offertes voor je opvragen bij partijen waarvan wij zeker weten dat ze vakwerk leveren. 

Ben je van plan om jouw huis te verduurzamen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? BRES helpt je verder! Onze vrijwillige energiecoaches komen bij je langs voor een energie adviesgesprek. Zij lopen met jou door je woning om te kijken welke energiebesparende maatregelen je kunt treffen. Je krijgt onafhankelijk advies hoe je het energiegebruik kunt verlagen door je woning goed te isoleren en/of zelf energie op te wekken. Denk hierbij aan maatregelen zoals spouwmuur, dak en vloerisolatie, nieuwe CV ketel, warmtepomp en zonnepanelen. 

Lees meer


BRES in de buurt

BRES in de buurt

Samenwerking met jouw buurt heeft veel voordelen. Samen weet je meer, vaak hebben mensen in de buurt al energiebesparende maatregelen getroffen. Hun ervaring is goud waard! De buurt mobiliseren is bovendien leuk en leerzaam. En als meerdere mensen in de wijk maatregelen uitvoeren, kan BRES een interessante korting regelen. 

BRES vindt het belangrijk om inwoners te stimuleren om hun huis energiezuiniger te maken. Ook willen we graag lokale duurzame initiatieven bij elkaar brengen. In diverse wijken rond Breda zijn verschillende initiatieven en projecten gestart. Kijk op de website WoonWijs Breda of jouw wijk er al bij zit! Of start zelf een initiatief. Je initiatief kun je ook aanmelden via WoonWijs Breda, zodat je een grotere bekendheid krijgt in de buurt. 

Wil je zelf aan de slag in jouw wijk? Dan helpen we je graag op weg, samen met onze partners Buurkracht en HOOM. We hebben een uitvoerig draaiboek klaarliggen en helpen je er stap voor stap doorheen. Want samen energie besparen is goedkoper, gemakkelijker en leuker.  

Wil je meer weten, neem dan contact op via WoonWijs Breda, de website van gemeente Breda en BRES. 

Lees meer


BRES Wind

BRES Wind

Wind is een gratis energiebron die ons tot in lengte van jaren van energie kan voorzien. BRES geeft je als lid graag de mogelijkheid om mee te doen aan windmolenprojecten die in de buurt van Breda worden ontwikkeld. Zo word je zelf (mede)eigenaar van duurzame energiebronnen en profiteer je ook financieel! 

BRES werkt vaak samen met Bredase partners aan uiteenlopende windprojecten, zoals Windpark Hazeldonk Breda. Dit windpark bestaat uit drie windturbines, die sinds 2015 draaien langs de A16 bij Breda. Inwoners uit Breda en omgeving kochten 2000 obligaties en het project kreeg steun van lokale partners, zoals Energiefonds Brabant en Rabobank. 

Bij de ontwikkeling was dit samenwerken met lokale partners een uitgangspunt. Samen met lokale partijen ontstond er een schitterend windpark, waar inwoners van Breda van kunnen profiteren. Op de website van Windpark Hazeldonk BV lees je meer en kun je zien wat de actuele productie is van de molens.

Lees meer


BRES Zon

BRES Zon

BRES maakt duurzame en betaalbare energie mogelijk voor alle huishoudens in Breda. Steeds meer mensen zien de voordelen van zonnepanelen op hun dak. Toch kan het een kostbare investering zijn! BRES organiseert regelmatig collectieve inkoopacties, waardoor je 15% voordeliger uit bent.

BRES selecteert voor deze acties een lokale en betrouwbare installateur die een scherpe prijs hanteert. Via de Solarscan kun je zien hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. Goed om te weten: deze Solarscan houdt geen rekening met schaduwwerking door bomen of andere objecten.

Een collectief zonnedak via BRES en Stichting Zonnebank Breda

Wil of kun je zelf geen zonnepanelen op je dak hebben? Een collectief zonnedak is dan ideaal! Voor de ontwikkeling van collectieve zonnedaken werkt BRES samen met Stichting Zonnebank Breda (SZB). Deze Stichting werd enkele jaren geleden opgericht door Bredase energiecoöperaties.

Het doel van SZB? Kennis bundelen en de ontwikkeling van collectieve zonnedaken stimuleren. Dit kan met zowel SDE-subsidies als via postcoderozen. Stichting Zonnebank Breda ging van start met een zogeheten beperkt revolverend fonds, beschikbaar gesteld door de gemeente Breda. Inmiddels zijn er meer financiële partners.

Een collectief project via een postcoderoos

Via een postcoderoos kan iedereen die binnen een bepaald postcodegebied woont, deelnemen aan een collectief zonneproject. Dat is handig voor inwoners die geen panelen op het eigen dak kunnen of willen hebben. Deelname aan zo’n postcoderoos geeft recht op teruggave van de energiebelasting op elektriciteit gedurende 15 jaar.

Bij een postcoderoos werkt BRES altijd samen met SZB om het project voor te bereiden en deelnemers te werven. Is het plan organisatorisch en financieel rond? Dan wordt BRES eigenaar van de installatie die de exploitatie voor een periode van tenminste 15 jaar op zich neemt.

Lees meer