Op woensdag 16 januari 2019 nam wethouder Paul de Beer de duurzaamheidsprijs Groene Parel in ontvangst. De gemeente ontving de prijs voor het gloednieuwe Tuinhuis van Charlotte bij Boerderij Wolfslaar dat volledig circulair is gebouwd. Paul de Beer ontving de prijs uit handen van Jos de Bondt. Zij nam het initiatief voor het project Princenstroom in Breda en ontving daarvoor vorige keer de prijs.

Op vrijdag 20 juli 2018 kreeg Jos de Bondt,  initiatiefneemster van collectief zonnedak Princenstroom, de Groene Parel uitgereikt. Dit was tijdens de opening van het collectieve zonnedak op de daken van winkelpanden in de Woonboulevard Breda.De Bondt ontving de prijs uit handen van Tonny van de Ven, die de parel in maart in ontvangst mocht nemen. 

Tijdens de opening van ZonneWIJde werd op 18 juni 2017 de Groene Parel uitgereikt aan Edwin Waelput, een van de initiatiefnemers. "We hebben ZonneWIJde samen met onze partners en bewoners gerealiseerd." De prijs werd namens de vorige winnaar van de Groene Parel, Prime Pitch van zonnedak Donk!, uitgereikt door Anouk van BRES.

Op 7 maart reikte BRES-directeur Wieke Bonthuis de prijs uit aan Tonny van de Ven, bestuursvoorzitter van wooncorporatie Alwel (voorheen Allee Wonen).  Alwel krijgt de prijs voor het verduurzamen van de Moerwijkzichtflat in de wijk Hoge Vucht in Breda. 

Op vrijdag 14 december ontvingen bewoners Anita van den Broek en Xander Beenhakkers de Groene Parel van Johan Janssen (Buurauto). Op het appartementencomplex waar zij wonen aan de Wetstraat liggen sinds kort zonnepanelen. 

Op dinsdag 10 oktober reikte BRES de duurzaamheidsprijs de Groene Parel uit aan Johan Janse, initiatiefnemer van Buurauto. Janse ontving de prijs uit handen van Gertjan Endedijk, directeur van de Nieuwe Veste. Hij kreeg de Groene Parel eerder voor het zonnedak dat op het dak van de Nieuwe Veste is gerealiseerd.