Over

 

Je eigen groene stroom opwekken op een ander dak

Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. Daarom werkt BRES aan een collectief zonnedak op een centrale plek in de stad. In de samenwerking met onze partner, Sportsclub Black & White aan de Takkebijsters, hebben we een goede locatie gevonden voor duurzame energieopwekking. Hier komen 528 zonnepanelen te liggen die samen genoeg stroom opwekken voor ongeveer 75 huishoudens. Als buurtbewoner krijg je de mogelijkheid om te investeren in dit zonnedak door het afnemen van Stroomdelen. Eén Stroomdeel staat gelijk aan één zonnepaneel en kost €270,-. Met jouw deelname werk je mee aan een groenere stad én verdien je een aardig rendement tussen 6% en 7% op je inleg. In de prospectus, die je onderaan deze pagina kunt downloaden, lees alles over de regeling en participatie.

De postcoderoos

Voor Zonnedak Black & White werken we met de postcoderoosregeling. Die is bedoeld voor mensen die geen geschikt eigen dak hebben voor zonnepanelen. Je kunt een stukje zonnedak kopen en daarmee groene stroom opwekken. Van de energierekening thuis mag je de betaalde energiebelasting aftrekken over de hoeveelheid stroom die je op het collectieve dak opwekt ('salderen'). Dat is op dit moment 11,8 cent per kWh. Dat tikt lekker aan bij een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh per huishouden.

 

Investering

Er is €142.560 nodig om Zonnedak Black & White te realiseren. We streven naar ruim 75 deelnemers, met een gemiddelde afname van 7 Stroomdelen.

 

Doe mee

De inschrijving voor het reserveren van Stroomdelen opent binnenkort! Wil je zeker zijn van uw deelname aan Zonnedak Black & White? Schrijf je dan snel in! Je geeft je jaarlijkse energieverbruik en gewenst aantal Stroomdelen door en doet een aanbetaling van €50,-. Zodra het benodigde aantal inschrijvingen is bereikt, vragen we je het gehele bedrag over te maken. Ook moet je dan lid worden van de energiecooperatie BRES à €25,- per jaar. Er is plek voor ongeveer 75 deelnemers. We werken op basis van volgorde van inschrijving. 


Sluit je aan bij de positieve energiebeweging!