Dit keer vond de BRES ALV niet plaats in een zaaltje...maar in Almkerk. We waren te gast bij Campus Almkerk, een innovatiecentrum over duurzame materialen en apparatuur voor duurzaamheid en landbouw (het zgn. pixelfarming) en duurzaamheid waarbij collectieve zelfvoorziening een belangrijke rol speelt.

...Één van onze energiecoaches Pieter Koenraads! Lees hier het hele artikel.

 

BRES organiseert samen met Buurtzaak een info-avond voor bewoners in Brabantpark over energieneutraal wonen.

In dit seminar brengen we vertegenwoordigers van alle partijen die in Breda een rol spelen in de energietransitie bij elkaar. Samen proberen we lijnen uit te zetten om het proces naar een ‘gasloos’ Breda te versnellen.

Een nieuwe raad én een nieuw college biedt kansen op gebied van duurzaamheid. Tijd voor Breda om door te pakken, betogen Derk Hueting, Jan Schouw, Ad Bijma, Paul Dielissen, Wieke Bonthuis in dit opinieartikel. 

Heb je ook het artikel gelezen over landelijke steun voor het verduurzamen van VvE-appartementen? BRES en GroenPlein organiseerde op dinsdag 3 april een bijeenkomst speciaal voor VvE's over het verduurzamen van- én opwekken van duurzame energie op appartementencomplexen.