Afbeelding: www.netnatives.com

Voor de bijeenkomst 'laat je horen voor de wind' riepen we bewoners op om hun verhaal te doen bij ons. En die kregen we; van zorgen over de plaatsing van de windmolens tot bewoners die wilden horen hoe zij kunnen investeren in de windmolens.

Op dinsdag 18 april organiseerde A16 Wind/t een eerste bijeenkomst voor bewoners. Binnen A16 Wind/t werken energie- en duurzaamheidscoöperaties in Breda samen met als doel om 2 tot 8 windmolens te exploiteren. De opbrengsten van deze windmolens willen we ten goede laten komen aan de lokale gemeenschap.  Bewoners kunnen investeren in de windmolens ende groene stroom afnemen. De coöperaties gebruiken de opbrengsten voor nieuwe projecten die  de energietransitie bevorderen en bijdragen aan versterking van het  landschap.

De provincie Noord-Brabant en de gemeenten hebben de aanzet gegeven om windmolens te realiseren langs de A16. Naast de commerciële projectontwikkelaars zijn wij, als gezamenlijke coöperaties, een vreemde eend in de bijt. In het manifest "het komt je aanwaaien" beschrijven we dat onze windmolens voor 100% ten goede komen van de lokale gemeenschap. We bepalen echter niet waar de windmolens komen te staan. Dit wordt bepaald door de provincie.

 

 

 

Voor de bijeenkomst riepen we bewoners op om hun verhaal te doen bij ons. En die kregen we; van zorgen over de plaatsing van de windmolens tot bewoners die wilden horen hoe zij kunnen investeren in de windmolens. We willen deze vragen en verhalen horen, om samen te bedenken hoe we de windmolens het beste ten goede kunnen laten komen van de gemeenschap. Tijdens de bijeenkomst was er bijvoorbeeld interesse in het aanpassen van het landschap bij de windmolens, tegen geluidsoverlast van A16 en HSL.

Er bleken ook veel vragen voor ons en de Provincie Noord-Brabant te zijn. We starten daarom de rubriek ‘veel gestelde vragen’. Laat bij ons je vraag achter, voor de provincie, voor ons, voor projectontwikkelaars. Maar ook ideeën voor landschap en energietransitie projecten zijn welkom. Wat zouden we met de opbrengst kunnen doen?

Hierbij hebben we jouw hulp nodig. We zijn overtuigd van de noodzaak van de omschakeling naar duurzame energiebronnen.  De keuze is niet zon of wind, maar zon én wind. De keuze is niet wind op zee of wind op land, maar wind op zee én op land. Dit willen we samen met bewoners zo goed mogelijk organiseren. Doe je met ons mee? 

Stuur je verhaal, zorg of vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.